RESURSE

Îți dezvolți afacerea în Sales Bridge? Crește-ți șansele la succes. Aici ți-am pregătit tot ce ai nevoie, de la știri la ghiduri și bune practici, pentru a folosi toate funcționalitățile Sales Bridge la maximum său potențial. Business-ul tău are doar de câștigat.

Noul curs „10 sfaturi pentru start-up-uri de succes”, cu Iancu Guda, la BCR Școala de Business
2022-03-30
Te-ai întrebat vreodată care este secretul unui start-up care ajunge cu bine la vârsta de 10 ani? Știm că multe afaceri întâmpină blocaje în primii ani de viață și puține ajung la o dimensiune relevantă pentru economie. Avem și o veste bună! La BCR Școala de Business am pregătit un nou curs „10 Sfaturi pentru start-up-uri de succes” creat în colaborare cu Iancu Guda. Bazat pe o analiză a mediului de afaceri, cursul sintetizează 10 lecții utile pentru crearea unei fundații solide a start-up-ului tău. Ce vei învăța în cele 10 lecții: - Cum să creezi o identitate puternică pentru brand-ul tău. - Unde este echilibrul între pasiune, independență și planificare. - Cum să-ți alegi și să crești o echipă de încredere. - De ce este importantă orientarea către nevoile clienților - Care este modelul de business cel mai potrivit pentru afacerea ta. - De ce este important să diversifici sursele de finanțare. - Cum să îți planifici bugetul în mod cât mai eficient. - Ce scenarii de stres trebuie să ai în vedere. - Cum să te promovezi online. - Cum să creezi o strategie de investiții pentru viitor. Începe cursul „10 sfaturi pentru start-up-uri de succes” și descoperă cum să creezi strategii de creștere și să aplici modelul de business cel mai potrivit pentru afacerea ta. Lecțiile conțin atât suport video cât și articole utile, pentru dezvoltarea sustenabilă a business-ului tău. BCR Școala de Business este platforma de educație financiară cu cele mai actuale cunoștințe și practici atât pentru antreprenorii la început de drum, cât și pentru cei experimentați. Ai acces gratuit la cursuri, interviuri, sfaturi, noutăți și oportunități de business din partea experților la fiecărei etapă a afacerii tale. Învață să faci business inteligent! 
Citește articolul >
Cele mai recente
Noul curs pentru antreprenori în tehnologie, la BCR Școala de Business
2022-02-02
Ai auzit vreodată fraza: Pentru a avea succes în antreprenoriat, îndrăgostește-te de problemă, nu de soluție? Explicația este că succesul și creșterea sustenabilă vin atunci când reușești să aduci utilizatorilor o soluție utilă pentru probleme reale. La BCR Școala de Business am pregătit un nou curs, Antreprenor în tehnologie, cu 7 lecții utile despre dezvoltarea și promovarea produsului tău. Împreună vom vedea care sunt etapele necesare în construirea unui produs de tehnologie, încadrarea și validarea acestuia în piață. Mentorul tău va fi Andreea Iancu, coordonator în acceleratoare de start-up-uri în tehnologie, alături de BCR Școala de Business, și Launch, o inițiativă How to Web, Google for Startups, BCR Social Finance și Orange România. Ce vei descoperi în cele 7 lecții:  Cum să identifici piața căreia să te adresezi  Cum să prezinți succint produsul tău  Ce presupune o strategie de business  Ce metrici să folosești pentru a măsura progresul  Care sunt cele mai eficiente canale de promovare Începe Cursul Antreprenor în tehnologie! Află cum să dezvolți un produs care rezolvă semnificativ nevoile utilizatorilor. Iar împreună vom învăța cum să creăm valoare pentru care utilizatorii sunt dispuși să plătească. BCR Școala de Business este platforma de educație financiară cu cele mai actuale cunoștințe și practici atât pentru antreprenorii la început de drum, cât și pentru cei experimentați. Ai acces gratuit la cursuri, interviuri, sfaturi, noutăți și oportunități de business din partea experților la fiecărei etapă a afacerii tale. Învață să faci business inteligent!
Citește articolul >
Ghiduri practice pentru alegerea finanțării potrivite pentru afacerea ta
2021-11-22
Tu cum ai pregăti un plan de afaceri bine structurat, pentru a obține finanțare europeană nerambursabilă? Ai aflat care sunt pașii pentru obținerea de fonduri europene pentru afacerea ta, în cadrul cursului Programe de finanțare pentru antreprenori, la BCR Școala de Business. În continuare, specialiștii BCR îți aduc sprijin în scrierea și depunerea proiectelor, în vederea atragerii de fonduri pentru afacerile din mediul rural și IMM-uri. Am pregătit 6 ghiduri practice complete, cu documentație din surse oficiale și ușor de citit, pentru ca tu să poți scrie un proiect viabil, gata pentru aprobare. Ce domenii de business acoperă ghidurile noastre? ● Investiții în exploatații agricole ● Investiții în procesarea și marketingul produselor agricole ● Finanțări în cadrul IMM Invest ● Finanțări în cadrul Agro IMM Invest Ce conțin ghidurile practice? ● Criterii complete de eligibilitate; ● Cheltuieli necesare și valoarea grantului acordat; ● Condiții pentru încasarea / rambursarea granturilor; ● Pașii pentru implementarea proiectului; ● Grila de punctaj. Află toate detaliile despre cum se acordă fondurile nerambursabile, în funcție de programe sau sub-programele aferente. Vezi care sunt condițiile pentru încasare, sau rambursare, sau dacă ai nevoie de un credit pentru avans.  Mai mult, ghidurile conțin grilele de evaluare, pentru ca tu să știi care sunt punctele forte în prezentarea ta. Iar pentru mai multe detalii și consiliere, programează o discuție cu un specialist BCR, la oricare sucursală.  BCR Școala de Business este platforma de educație financiară cu cele mai actuale cunoștințe și practici atât pentru antreprenorii la început de drum, cât și pentru cei experimentați. Ai acces gratuit la cursuri, interviuri, sfaturi, noutăți și oportunități de business din partea experților la fiecărei etapă a afacerii tale. Învață să faci business inteligent!
Citește articolul >
Premiem performanța! Câștigă două cărți de antreprenoriat semnate de Iancu Guda
2021-11-04
Vești bune pentru utilizatorii BCR Școala de Business: am dublat premiile pentru concursul Top 10XP! La BCR Școala de Business suntem mereu încântați să răsplătim spiritul de perseverență și competitivitate.  De aceea, în fiecare lună ai șansa să câștigi două cărți de antreprenoriat, cu autograf, semnate de Iancu Guda: - De ce eșuează companiile? 10 greșeli și 100 de soluții - descoperă cele mai comune 10 greșeli pe care le fac companiile din România și 100 de sfaturi validate de Iancu Guda, în cei 10 ani de experiență în managementul riscului. - Banii în mișcare. Prosperitatea în 10 pași - sute de sfaturi practice care te ajută să înțelegi circuitul banilor și cum să faci ca aceștia să lucreze pentru tine și să-ți aducă prosperitate. Cum poți câștiga cele două cărți?  Adună cât mai multe puncte XP din activitățile de la BCR Școala de Business. În fiecare lună, primii 10 participanți cu cele mai multe puncte intră automat în top și câștigă setul de cărți. Pentru a participa trebuie să îndeplinești trei condiții ● Adună cât mai multe puncte (minim 100 XP) și intră în Top 10 utilizatori cu cele mai multe puncte cumulate în perioada prestabilită de 30 de zile; ● Abonează-te (sau ești deja abonat) la Newsletter-ul BCR Școala de Business. ● Completează toate informațiile din Profilul tău BCR Școala de Business, secțiunea Personal. În cazul rolului de antreprenor, completează și datele din secțiunea Afacerea mea. Urmărește topul pe platforma BCR Școala de Bani și dozează-ți efortul, câștigă inteligent. Află mai multe detalii despre concurs aici. BCR Școala de Business este platforma de educație financiară cu cele mai actuale cunoștințe și practici atât pentru antreprenorii la început de drum, cât și pentru cei experimentați. Ai acces gratuit la cursuri, interviuri, sfaturi, noutăți și oportunități de business din partea experților la fiecărei etapă a afacerii tale. Învață să faci business inteligent!
Citește articolul >
Imperiul Leilor revine la PRO TV în Sezonul 3! Înscrie-te și atrage finanțarea de care ai nevoie pentru business-ul tău.
2021-10-25
PRO TV pregătește un nou sezon al emisiunii Imperiul Leilor! Poți fi chiar tu unul dintre tinerii antreprenori care își vor prezenta planul de business în fața unor potențiali investitori și vor putea obține finanțare pentru proiectul lor. Provocarea este să îi convingi pe potențialii investitori cu planuri și cifre de afaceri bine documentate. În același timp, va trebui să poți gestiona discuția cu aceștia și să demonstrezi că ești suficient de puternic să pui în aplicare planul de business. Dacă ești antreprenor și ai o viziune strategică de business sau vrei să-ți dezvolți afacerea, stabilește o documentație bine pusă la punct și înscrie-te la emisiune.  Ce trebuie să faci? ● Completează formularul de înscriere. Descrie planul tău de business, stadiul la care te afli, argumentează cheltuielile propuse. Cu cât mai multe detalii aduci, cu atât mai multe șanse să fii selectat. ● Dacă ești selectat, îți vei prezenta proiectul în fața unui grup de potențiali investitori, format din oameni de afaceri români care și-au demonstrat deja abilitățile în business-uri de succes. ● În continuare ține de tine să îi convingi să investească în visul tău. Câștigătorii vor primi finanțare pentru a-și dezvolta afacerea, dar potențial și sprijinul Leilor, în calitate de parteneri sau colaboratori. Deci, ai curaj să intri în Imperiul Leilor? Nu uita că dacă ai urmat cursurile BCR Școala de Business ești deja cu un pas înaintea competitorilor tăi! Înscrie-te aici. BCR Școala de Business este platforma de educație financiară cu cele mai actuale cunoștințe și practici atât pentru antreprenorii la început de drum, cât și pentru cei experimentați. Ai acces gratuit la cursuri, interviuri, sfaturi, noutăți și oportunități de business din partea experților la fiecărei etapă a afacerii tale. Învață să faci business inteligent! 
Citește articolul >
2021-09-22
Programe de finanțare pentru antreprenori, noul curs de la BCR Școala de Business Știai că până în 2021, doar 30% din fondurile europene de investiții pentru România au fost accesate? Este cazul fondurilor nerambursabile, și nu numai, finanțări care nu au putut fi accesate din cauza lipsei de informare sau a proiectelor necorespunzător scrise. Echipa BCR îți vine în ajutor, prin prisma vastei experiențe acumulate în co-finanțarea de proiecte europene, împreună cu experții Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. BCR Școala de Business îți aduce un nou curs, Programe de finanțare pentru antreprenori. Cursul conține 11 lecții în care vei afla ce tipuri de finanțări poți accesa pentru business-ul tău și cum să îți dezvolți afacerea cu fonduri europene și naționale. Alături de tine sunt Oana Mihaela Bâra și Ștefan-Florin Corcodel, experți BCR în programe de finanțare. Cele 11 lecții ale cursului îți vor clarifica: - Structura bugetului UE și cum se acordă fondurile nerambursabile  - Oportunitățile de finanțare existente pentru business-ul tău din România - Procesul pentru obținerea unei finanțări nerambursabile - Pașii pentru pregătirea și structurarea proiectului - Pașii pentru implementarea proiectului Începe cursul Programe de finanțare pentru antreprenori! Află care sunt cele mai importante oportunități de finanțare nerambursabilă pentru afacerea ta și vom învăța împreună cum putem să le fructificăm. BCR Școala de Business este platforma de educație financiară cu cele mai actuale cunoștințe și practici atât pentru antreprenorii la început de drum, cât și pentru cei experimentați. Ai acces gratuit la cursuri, interviuri, sfaturi, noutăți și oportunități de business din partea experților la fiecărei etapă a afacerii tale. Învață să faci business inteligent!
Citește articolul >
ABC Juridic pentru antreprenori, noul curs pregătit de BCR Școala de Business
2021-07-16
Ai impresia că fiecare clauză nouă în legislație pune piedică business-ului tău? Legea urmărește să asigure tuturor condiții egale și favorabile în piață, respectând drepturile fiecărui membru al societății în parte. De tine depinde ca aceasta să fie de partea afacerii tale! Așadar, din moment ce știi să implementezi legea în rutina ta de business, implicit vei ști să ai grijă de angajații tăi, să-ți fidelizezi clienții și să-ți protejezi afacerea. Tu faci regulile, legea te ghidează.  BCR Școala de Business, în colaborare cu Avocatnet.ro, lansează un nou curs - ABC Juridic. Fiecare lecție în parte te va ajuta să pui bazele cunoștințelor tale legislative. În mai puțin de 65 de minute, te vei informa despre situațiile în care firma ta are de câștigat în baza regulilor impuse. Legea are un scop constant, diferența o fac deciziile tale luate în cunoștință de cauză. Alături de tine vor fi Alin Popescu și Adriana Radu, mentorii juridici de la Avocatnet.ro, care îți pun la dispoziție peste 17 ani de experiență în avocatură pentru antreprenori ca tine. Cele 10 lecții ale cursului ABC Juridic îți vor clarifica: Regulile și formalitățile legislative la înființarea afacerii Cum să angajezi corect din punct de vedere legal Ce trebuie să știi pentru încetarea contractului de muncă Implementarea GDPR în cadrul business-ului tău Cum să respecți legea când faci marketing direct Pilonii ce stau la baza bunului mers al afacerii tale Învață împreună cu BCR Școala de Business să ții cont și de lege la luarea deciziilor în favoarea afacerii tale. Începe cursul ABC Juridic! BCR Școala de Business este platforma de educație financiară cu cele mai actuale cunoștințe și practici atât pentru antreprenorii la început de drum, cât și pentru cei experimentați. Ai acces gratuit la cursuri, interviuri, sfaturi, noutăți și oportunități de business din partea experților la fiecărei etapă a afacerii tale. Învață să faci business inteligent!   https://www.bcrscoaladebusiness.ro/curs/abc-juridic
Citește articolul >
2021-06-28
Valchromat este denumirea comerciala a unui panou realizat fibre de lemn de pin, colorat in masa, Acest material are caracteristici superioare panourilor din MDF, precum rezistenta la umezeala si usurinta la prelucrare prin frezare sau traforare. VALCHROMAT VS MDF Acest material nu este un MDF colorat si, de fapt, nu este deloc MDF, ci mai degraba o evolutie a panourilor din MDF. Puteti regasi in urmatoarele randuri cateva dintre avantajele panourilor Valchromat fata de panourile din MDF: Este mult mai rezistent la umezeala Prelucrarea 3D permite realizarea unor detalii de inalta finete. Poate suporta o sarcina mai mare, fara sa se curbeze. Necesita mai putina slefuire inainte de vopsire sau lacuire Protejeaza frezele necesare prelucrarilor. CARACTERISTICI VALCHROMAT In timpul productiei sale, fibrele de lemn sunt colorate in masa prin impregnare cu coloranti organici, inainte de a fi lipite impreuna cu ajutorul unei rasini speciale care confera materialului caracteristicile sale unice in comparatie cu panourile din MDF.
Pe suprafata panourilor sunt vizibile mici fibre de lemn care nu au absorbit colorantii în timpul productiei si acestea ii confera un aspect unic. Deoarece principala materie prima este lemnul, Valchromat reproduce si diferentele placute de tonalitate gasite la fibra de lemn natur. AVANTAJELE VALCHROMATULUI Colorat in in masa, ceea ce face mai usoara repararea defectelor accidentale, precum zgarieturile.
Ușor de prelucrat, cu 30% mai dens decât panourile din MDF.
Non-toxic, cu emisii de formaldehida la cele mai mici limite UE pentru materialele pe baza de lemn
Rezistenta mai mare la sarcina, ceea ce il face mai rezistent la curbare.
Ușor de prelucrat si necesita un timp de slefuire mult mai mic.
Rezistent la umiditate, ideal pentru a fi utilizat in zone precum vestiare, grupuri sanitare sau zone SPA.
Ignifug, clasa D-s2-D0,conform cu standarului EN13501. VALCHROMATUL ESTE ECOLOGIC? Veti fi incantati sa stiti ca acest material are doar acreditari „eco”. Poate fi reciclat, iar fabrica de producție Investwood este autorizata in acest scop. Ori de cate ori este posibil, Investwood produce acest material folosind deseuri postindustriale de la gatere, paleti de lemn, etc. Fabrica de producție Valchromat detine un certificat custodie in lant pentru a furniza materiale provenite din FSC. Aflați mai multe despre FSC aici. În productia sa se folosesc numai coloranți organici. Emisiile sale de formaldehida se afla in cea mai mica categorie stabilita de UE pentru materialele pe baza de lemn. Productia materialului are ca scop reducerea impactului asupra mediului prin fabricarea fara deseuri. Orice deseuri produse in timpul productiei sunt refolosite pentru alimentarea centralelor de incalzire. Fabrica de producție Valchromat genereaza suficienta biomasa pentru a-si indeplini cerintele de energie fara a arde combustibili fosili. Valchromat poate fi utilizat brut (culoarea naturala a lui) sau poate fi finisat folosind lac mat sau lucios, ceara sau ulei. Ne puteti contacta aici pen tru detalii.
Citește articolul >
Construiește-ți Succesul în Vânzări, noul curs pregătit de BCR Școala de Business
2021-06-07
Obiectivele tale ambițioase de business cu siguranță presupun creșterea numerelor în vânzări. Îți propui să convertești cât mai mulți prospecți în viitori clienți. Însă, doar oferta ta, chiar și una avantajoasă, nu îți garantează locul în topul preferințelor consumatorilor.  Ai nevoie să știi cum să construiești valoare pentru clienții tăi, cum să-ți potrivești oferta nevoilor și dorințelor lor. Fii copilotul de încredere în procesul lor de cumpărare și împreună veți ajunge la rezultatul de care beneficiază ambele părți. În acest scop, BCR Școala de Business lansează noul curs Succesul în Vânzări. De la intenție la decizie, vei învăța cele mai actuale practici de a-ți ghida fiecare client către o concluzie profitabilă. Platforma îți oferă încă o abilitate esențială în arsenalul tău de cunoștințe pentru a face business inteligent. Acceptă provocarea de a-ți construi și îmbunătăți procesul de vânzare. Vei deveni expertul care:  identifică nevoile și dorințele clienților;  personalizează oferta din mers;  conduce strategic discuția de vânzare;  face față obiecțiilor consumatorului;  încheie vânzarea cu un rezultat profitabil. Marius Decuseară, Senior Partner TREND Consult, îți prezintă cele mai bune tactici de a crea valoare pentru clienții tăi bazate pe experiența sa de peste 25 ani în vânzări la nivel local și internațional. Alături de noile cunoștințe, diploma obținută în format digital îți va asigura accesul la mai multe surse de învățare online și la întâlniri virtuale. Efortul tău mic, dar constant de a promova cursul include:  7 capitole  18 video-uri  24 quiz-uri  10 fișe de lucru Ai timp să-ți crești performanța în vânzări? Investește-l!  Vezi mai multe detalii și începe cursul Succesul în Vânzări. 
Citește articolul >
Cum crești vânzările prin marketing. Sfaturile ambasadorilor BCR Școala de Business
2021-05-06
Ți-ai dori ca publicul tău să-ți îndrăgească soluția și să fie loial business-ului tău? Consumatorul are nevoie să se implice emoțional pentru a lua decizia de cumpărare. Aici intervine activitatea ta de marketing! Mai mult decât o simplă linie de cost, marketing-ul reprezintă o investiție esențială pentru orice afacere care se respectă.  - De ce trebuie să creezi o poveste în jurul brandului? - Care sunt cele mai eficiente metode de a ajunge la consumatori? - De ce contează bugetul de marketing?  Efortul de marketing pare creativ și holistic. Urmărește episodul și află de la Dana Dima, ambasador BCR Școala de Business și Vicepreședinte & Private Banking BCR, cum să-ți planifici și bugetezi activitatea de marketing ca să-ți crești cifrele de profit. O poveste în jurul brandului îți asigură o poziționare permanentă în preferințele clienților. Învață să te faci văzut și auzit acolo unde îți sunt consumatorii. Business-urile profitabile creează produse și servicii, dar vând experiențe! Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR și Bogdan Cernescu, Director Corporate Coverage BCR sunt ambasadorii BCR Școala de Business. Ei ți-au fost alături în fiecare episod Imperiul Leilor pe PRO TV cu cele mai bune practici pentru antreprenori. Urmărește toate sfaturile lor pentru business-uri inteligente pe BCR Școala de Business. 
Citește articolul >
Cum îți pregătești planul de criză. Sfaturile ambasadorilor BCR Școala de Business
2021-04-29
Preferi să rezolvi problemele pe parcurs ce apar? O criză vine cu o avalanșă de probleme, iar stresul și presiunea timpului nu te avantajează în luarea celor mai bune deciziilor de business. Să știi că nu este nevoie să vină criza ca să pregătești un plan de criză. Din contră, businessurile inteligente anticipează situațiile de risc posibile și se asigură că au totul necesar pentru a le supraviețui.  ● Cine are timp de plan de criză? ● Lider puternic sau „muncă de echipă” într-o criză?  ● Cea mai simplă lecție de criză? În episodul curent vei afla de la Bogdan Cernescu, ambasador BCR Școala de Business și Director Corporate Coverage BCR, lecțiile învățate din perioada curentă de care să ții cont pentru a nu mai fi luat prin surprindere de criză.  O planificare strategică îți permite să nu renunți la clienții, partenerii și ambițiile tale de business chiar dacă apar circumstanțe mai tensionate. Mai mult decât atât, anticipând ai libertatea să profiți de o criză care îți oferă spațiu pentru inovare și împlinire a noilor nevoi apărute pe piață. Fii cu ochii pe ambasadorii BCR Școala de Business pentru sfaturile lor de business în fiecare miercuri, de la 20:30, la Imperiul Leilor pe PRO TV.  Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR și Bogdan Cernescu, Director Corporate Coverage BCR sunt ambasadorii BCR Școala de Business. Ei te însoțesc la fiecare etapă a business-ului tău cu cele mai bune practici de a te remarca pe piață. Vezi aici toate sfaturile lor pentru business-uri inteligente! 
Citește articolul >
Cum obții finanțare bancară. Sfaturile ambasadorilor BCR Școala de Business
2021-04-23
Când vine vorba de credit, foarte mulți antreprenori capătă o atitudine defensivă din lipsa unei experiențe de colaborare cu banca la nivel de business.  O investiție bancară nu este o tranzacție, ci un parteneriat de cursă lungă. Succesul tău în afaceri este și în interesul partenerului tău bancar, de aceea el îți pune la dispoziție toată expertiza sa vastă de business și te disciplinează din punct de vedere financiar. Banca îți dă umbrela când e soare și ți-o ia când plouă? Bancherul ideal: un tip descurcăreț sau un medic de urgență? Creditul ideal: cel pe care îl iei repede? În acest episod vei afla de la Bogdan Cernescu, ambasador BCR Școala de Business și Director Corporate Coverage BCR cum să profiți sănătos de o investiție bancară. Secretul e să știi să folosești în primul rând feedback-ul și resursele informaționale ale băncii pentru a-ți construi un plan de afacere solid. În baza acestuia, ai mai multe șanse să obții o finanțare potrivită afacerii tale și încredere pe termen lung. Înainte să pui intențiile în practică, consultă și Singurul Ghid Complet despre ce analizează o bancă atunci când acordă finanțare unei companii. Urmărește noile sfaturi de business de la ambasadorii BCR Școala de Business în fiecare miercuri, de la 20:30, la Imperiul Leilor pe PRO TV.  Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR și Bogdan Cernescu, Director Corporate Coverage BCR sunt ambasadorii BCR Școala de Business. Alături de ei descoperi cele mai actuale informații și practici din mediul de afaceri. Vezi aici toate sfaturile lor pentru business-uri inteligente! 
Citește articolul >